Een ode aan de liefde voor de zee, de golven en de zon

Happy Wave Box

HAPPY WAVE SHOP
WAVES_Tekengebied 1.png

Hei, blij dat je hier bent, welkom!

De Happy Wave Shop is er om jou te verrassen met mooie, duurzame, handgemaakte items met een zee-verhaal. Ik werk steeds samen met gepassioneerde ondernemers die graag samen positieve golven in de wereld willen brengen. Je leest hierover meer onderaan deze pagina in "Meet the Makers".

Mijn missie met de Happy Wave Shop is om een percentage van de opbrengst te schenken aan een goed doel en een Oceaan projectDoor jouw aankoop draag je dus automatisch bij aan een betere toekomst!

Dobber lekker op de golven van deze webshop! Iets anders nodig? Een tof idee of misschien een leuke samenwerking? Ik hoor het graag.

 

Sea You Soon, Fanny 

Kies bewust voor kwaliteit.

Shop jouw uniek kerstkadootje hier in de Happy Wave Shop!

HAPPY WAVE WEBSHOP
JOUW ORIGINELE UNIEKE BOX MET HAPPY WAVES
WAVES_Tekengebied 1.png
Sunny%2520houten%2520staander_edited_edi
La vie de Fanny - prev (c) Foto Karen Nachtergaele-6.jpg
MEET THE MAKERS
zeep en zakje.jpg
20210608_134221_edited.jpg
IMG_20201201_145702_317.jpg
WAVES_Tekengebied 1.png

Ida


Ida @Zeepziederzida. Maker van bio handgemaakte zeep. Ik vroeg Ida te vertellen over onze creatieve samenwerking. Sinds het begin surft Ida mee op mijn creatieve golven en we hebben samen nog meer in petto! "Ik leerde Fanny kennen via Instagram en plots kreeg ik een bericht vol enthousiasme, want ze had een plan! Vereerd en nieuwsgierig keek ik uit naar onze ontmoeting. De dag zelf kwam er een spring int veld binnen gewandeld. Ze vertelde over haar plannen, over haar werk, over wat haar inspireerde. We vertrokken vanuit het basis idee met de zee-zeep, maar omdat deze geurloos is, was het niet meteen grote liefde. Ze vertelde over de zee en de kleuren waar ze van houdt. De verschillende mini zeepjes die toevallig op tafel lagen waren al snel zand, zee en zon. Nu nog een geurtje! Ja hoe ruikt de zee eigenlijk? En vooral hoe maken we die geur met etherische oliën. Fanny sprong op het idee van de eucalyptus, want dat paste voor haar bij eerdere vakanties aan de Portugese kust. We spraken af om een test uit te voeren en vandaar verder te werken. Ik maakte eerst 5 geursticks met synergiën van etherische oliën die aan de zee deden denken en een zeep met de afgesproken kleuren. Bij onze volgende afspraak koos Fanny het geurtje dat haar het meest kon bekoren en met wat knutselwerk kwamen we tot de juist verhoudingen. Het plan begon echt leven te krijgen. Fanny bestelde alvast een stempel, want zeep moet je stempelen voor hij gedroogd is, anders beschadig je de zeep. Na wat afstemming kreeg de zeep zijn huidige vorm en look. Wat een heerlijke samenwerking! Dankjewel Fanny".
Liane


Liane @lianecastermans Ceramic & Design Over de vraag of ik graag wou samenwerken aan de "Happy Wave Box" van Laviedefanny, heb ik niet lang hoeven na te denken. Voor het eerst kon ik aan de slag gaan als product ontwikkelaar en mocht ik een design ontwerpen voor het merk ‘Laviedefanny ’. De positiviteit van Fanny omzetten in een keramisch product was voor mij een nieuwe uitdaging wat mij als designer enorm veel energie geeft. Haar enthousiasme en gevoel naar vrijheid inspireren mij dan weer in het dagelijks leven. Deze kruisbestuiving vind ik enorm belangrijk in de wereld van creativiteit. Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn! Een keramische zeephouder gebaseerd op de waves van haar logo en de lust naar vrijheid. Een object dat verwijst naar vakantie en rust waar enkel genieten centraal staat. Dankjewel Fanny voor dit leuke avontuur!
Lisa


Lisa @lisachristiaensss Ontwerper Postkaartje "Waves of Happiness". Ik heb Lisa ontmoet via mijn klant Veronique Sneyaert. Ze is de dochter van deze getalenteerde juweelontwerpster. Creativiteit zit duidelijk in hun bloed. Momenteel duwt Lisa op de pauzeknop. Ik ben alvast heel dankbaar voor deze vlotte grafische samenwerking!
Sarah


Sarah @This Way Up

Maker van prachtige grafische ontwerpen. Sarah is 'n kei in het visueel vertalen van mijn happy vibes & missie.

Zij zal hier een nieuwe reeks postkaartjes ontwerpen voor de Happy Wave Box.

Onze connectie gaat al ‘n tijdje terug. Ooit hadden we het zotte plan om samen ‘n “Yellow Planner” op de markt te brengen. De combinatie werk, gezin én samen een 2e bedrijf opstarten hadden we ‘n beetje onderschat.

Maar wat we vandaag wél doen is elkaars business versterken en plezier maken, dat vooral ook!

Ik schoof 9 inspirerende vragen onder haar neus, zodat jij ook kan kennismaken met deze creative changemaker.

 1. Wat is je levensmotto? If it’s fun, you’ll have the time.
 2. Wat is je meest gekke eigenschap? Ik heb een zwak voor honden met een baard.
 3. Waarvan word jij super enthousiast? Kamperen in de natuur, kano-tochten, mooi design, ondernemers met duurzame impact en vuile kinderen.
 4. Wat is je meest favoriete deel van de dag? De ochtend. De hele dag staat nog open. Alles kan nog…."The day is wild and it is yours!"
 5. Welke alledaagse dingen maken je gelukkig? In een bos wandelen waar volledige stilte heerst. Enkel natuurlijke geluiden en volgels die fluiten of met blote voeten in warm zand lopen (helaas woon ik niet vlakbij het strand dus echt alledaags kan je het niet noemen).
 6. Wat zou je doen als je niet aan tijd of geld hoefde te denken? Dan koop ik mij een busje om mee rond te trekken.
 7. Wat wilde je later worden als kind? Dierenverzorgster in de zeehondencrèche van Pieterburen.
 8. Wat is je favoriete film en waarom? ‘Where the Wild Things are’, gebaseerd op een kinderboek van Maurice Sendak. De film maakt enorm veel emoties los: een soort nostalgie naar de kindertijd. Maar ook de muziek en de beelden spreken me enorm aan.
 9. Is er een boek of film die een gigantische impact op je heeft gemaakt? Ja onlangs nog: de documentaire ‘For Sama’. Over een jonge Syrische burgerjournaliste die 5 jaar lang de oorlogsgebeurtenissen en bombardementen in haar thuisstad Aleppo filmt waar ze haar pasgeboren dochter probeert op te voeden. Hoe hard ook, deze zou iedereen moeten zien.
Cloë


Cloë @April3

Maker van het unieke 'Waves of Happiness' T-shirt.

Cloë is voor mij het voorbeeld dat via Instagram wel degelijk een mooie connectie kan onstaan. Zo hebben we samen iets uniek gecrëerd op basis van Insta-vibes en een ontmoeting in haar Pop-Up aan zee.

Ik stelde Cloë 9 inspirerende vragen, zodat jij Cloë ook beter kan leren kennen.

 1. Wat is je levensmotto? When one door closes, another opens.

 2. Wat is je meest gekke eigenschap? Ik hou ervan om verpakkingen open te doen haha. Een nieuw pak koekjes of een vers pakje boter smaakt altijd beter dan wanneer het al open was ;)

 3. Wat is je meest favoriete deel van de dag? Een hele vroege zomerochtend of een late zomerse avond! Zalige temperaturen en nog heerlijk rustig!

 4. Wat maakt jou het gelukkigst in het leven? Tijd doorbrengen met Henri, lekker eten, uitstapjes met vriendinnen, zalig niksdoen en tv kijken, ...

 5. Stel, je hebt een lege agenda, wat ga je meteen doen? Op avontuur met Henri, mijn zoontje van 8, dan nemen we de fiets en gaan we tennissen of een ijsje halen of gaan zwemmen of ...

 6. Je bent een mama-ondernemer, hoe voelt deze combinatie? Voor mij is dit de ideale combinatie! Ik bepaal zo (grotendeels) zelf wanneer ik werk en ik kan zonder schuldgevoel aan de schoolpoort staan. Ik wil er zo veel mogelijk zijn als mama en mijn werk inplannen op momenten dat Henri er niet is.

 7. Wat zijn jouw vakantieplannen? Wij gaan zoveel mogelijk naar zee, da’s onze happy place waar we ons thuisvoelen.

 8. Waar zou je graag heel goed in zijn? In zingen! Dat lijkt me zo leuk :)

 9. Welk cadeau krijg jij het liefst? Iets wat Henri zelfgemaakt heeft :)
Saskia


Maak kennis met Saskia Rogge. Zij heeft het bijzondere unieke kaartje ontworpen "Een kop zee van tijd". Wil je graag meer weten over deze fantastische vormgever? Lees dan hier haar antwoorden op de 6 bijzondere vragen die ik haar stelde.

1. Heb je een typisch grafisch signature waardoor jouw werk herkenbaar wordt?

Alles en iedereen die ik teken krijgt vaak en vanzelf een 'klein'artje' ... een soort saskiamerkje (wat ook mezelf kenmerkt). Ik teken dat ook heel graag, een hartje. Als kind vond ik dat heel hard zwoegen, zo 2 precieze helftjes aan mekaar zetten met een puntje onderaan, maar nu teken ik ze met m'n ogen dicht, ongelijk en zonder puntje.

2. Wat is je levensmotto?

Wat niet is, kan nog komen. Voor mij is dit een bemoedigende verderkijker ... ik kan oprecht ontgoocheld zijn als de dag bijna op is en ik er nog zoveel plannen voor bedacht of als een fijne droom te groot en ver lijkt ... dan vind ik het een heerlijk (soms grappig) en hoopvol idee 'dat wat niet is nog kan komen'. Dat kan over grootse dingen gaan, maar ook over heel concreet: een woord dat nog niet bestaat om iets te omschrijven, dan kan je nog uitvinden.

3. Wat is je meest favoriete deel van de dag?

Ik ben zeer uitgesproken een avondmens (en een zomermens, een zonnemens, een zeemens, een streepjesmens, een kijk-wat-een-mooie-lucht-mens :). Hoewel ik doorheen de jaren en periodes van slecht slapen ook steeds meer vroeg opsta en het moment koester te denken dat ik heel even de énige ben die al wakker is, alles nog heerlijk stil en dan stap ik 1 stap buiten om naar de lucht te kijken, het licht dat komt, de vroegevogels aan het ontbijten...

4. Wat is je favoriete film/boek en waarom?

'Buzz Aldrin, waar ben je gebleven' van Johan Harstad is een blijver. Al kan ik er niet de vinger op leggen waarom dit boek me zo triggert - het zoeken en dolen en vinden en zoeken? De liefde voor The Cardigans? Het aangetrokken zijn door het desolate noorden (hier: Noorwegen en de Faroer eilanden)? De rake zinnen?

'De kinderen van Calais' van Lara Taveirne. De heerlijke zinnen, Vieux-Rozeke als naam, de Normandische kust, het rauwe randje en de warme gedachten ... Dit kreeg ook een mooie toneelversie door Anna Vercammen (De meisjes van krijt). Diezelfde Anna maakte ook een zo mooie toneelvoorstelling (en gelijknamig boek). 'De koningin is verdwenen'. Ik zag het toneel twee keer en werd twee keer voluit geraakt door de beeldspraak, de poëzie, het diep verdriet van gemis en de mooie live tekeningen van Sabien Clement erbij. Sabiens laatste boek (samen met Mieke Versyp) 'Vel' ben ik nu aan het lezen en is nu al goed op weg om aan dit lijstje toegevoegd te worden.

5. Wat wilde je later worden als kind?

In de lagere school moesten we eens een tekening maken van wat je later wou worden ...uitaard kon ik niet kiezen (ik ben nogal gulzig in het willen) en ik deelde mijn blad in twee: links een tekenjuf, rechts een turnjuf. Lagere (school)juf worden hing altijd in mijn achterhoofd, maar ik begon er nooit aan. Ik wou vooral werkblaadjes maken denk ik, al wist ik pas op mijn dertigste dat 'grafisch vormgever' mijn beroep was. Ik studeerde af als vormingswerker, werkte jaren in de socioculturele sector als bedenker van spellen, methodieken en boekjes. Om dan altijd weer te watertanden naast de layouter die de concepten opsmukte. Ik-wil-dat-ook-kunnen dacht ik en zo schoolde ik me bij als vormgever. Een ideale combo om met hart en ziel te creëren.

6. Wat is je meest gekke eigenschap?

Niet de meest gekke, maar wel wat zeer-saskias ...ik ben gek op de geur van pas geslepen potloden en vers gedrukt papier, boeksnuiven is één van mijn verslavingen, het geluid van een schaar die knerpend knipt in papier. Als kleuter al vond ik dat heerlijk hoe alles verstilde terwijl de juf een grote schaar in een blad zette of mijn mama die in stof knipte. Ik voel graag ... letterlijk ook, ik kom graag overal eens aan.

Lezen kan ik niet zonder een potlood bij me om mooie zinnen, gedachten of woorden te onderstrepen onderweg (zowel in boeken als in de humo). Ik oefen in het maken van gedachtenfoto's (geïnspireerd door het boek 'het meisje met de negen vingers' van Laia Fabregas), maar vind het zo-veel-leuker om mijn blik te vangen in echte foto's.

Knaloranje is mijn lievelingskleur, het liefst fluo-oranje en ook volbloed-clemantientjesoranje.

En ik heb permanent een zee-van-tijd te kort om alles te doen wat ik het liefste doe maar wat niet is.
Mystery Ondernemer


Binnenkort onthulling !

Kop zee van tijd in de hand_edited.jpg
Image by Matt Walsh